На конкурс було подано 710 проектів. Переможцями стали 216 громад області. Загальний бюджет проектів, що вибороли перемогу, складає 13 млн. 656 тис. грн.

      Цьогоріч зросла активність у написанні проектів громадами району — від Бершадщини 20 територіальних громад подали 26 проектів, 7 із яких отримали перемогу. Міська рада подала 3 проекти, один з яких в числі переможців конкурсу – це проект «Здорова нація — патріотична нація, здатна в будь-який час стати на захист держави» (енергозберігаючі заходи в спортивній кімнаті по вул. Шевченка в м. Бершадь) керівник проекту в особі Гресько Тетяни Миколаївни – депутата Бершадської міської ради VІІ скликання

     Загальна вартість проектів-переможців становить 1721,7 тис. грн., на реалізацію яких із місцевих бюджетів планується виді¬лити 654,2 тис. грн., із фонду конкурсу — 447 тис. грн. та 620,5 тис. грн. буде залучено із інших джерел.

     Виділення коштів із обласного бюджету планується у три етапи. З другого траншу виділені кошти на 3 проекти, які от¬римали найбільшу кількість балів серед яких : «Здорова нація — патріотична нація, здатна в будь-який час стати на захист держави» (енергозберігаючі заходи в спортив¬ній кімнаті по вул. Шевченка в м. Бериіаді), Бериіадська міська рада. Загальний бюджет проекту — 82 тис. грн., у т.ч. із фонду конкурсу 27 тис. грн.; Координатори конкурсу вже отримали завдання розпочати роботи з укладання договорів для виконання робіт з реалізації проектів.