На засіданні були присутні члени територіальної громади м.Бершадь, міський голова Кольченко М.І., секретар Бершадської міської ради – Рижавська О. В., представник ПАТ «Оболонь», голова Ради ПрАТ «Бершадський комбінат» - Піхоцький М. М., начальник оперативного відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області  Ющук О. Д.,інженер-технолог ПП «Екосвіт» Рибачук В. А., завідувач ВСП Бершадського МВЛД ДУ «ВОЛЦДСЄСУ» Вельган А. В.

     Ющук О. Д. - начальник оперативного відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області  ознайомив учасників слухань із наслідками перевірок підприємства ПрАТ «Бершадський комбінат» Державною екологічною інспекцією:

        «Так, після останньої перевірки, на підприємстві було замінено котел, покращено якість палива. На комбінаті в даний час немає перевищень норм викидів. Громаді сьогодні слід вирішити, що важливіше – економічна діяльність Бершадського комбінату, а це надходження до державного і місцевого бюджетів, робочі місця для більш ніж сотні жителів міста, непогана оплата їх праці та прибутки, чи зупинка підприємства через екологічні проблеми, які не є вже й такими серйозними, оскільки санітарні норми не порушуються.»

        Виступив Герасименко О.В., голова правління ПрАТ «Бершадський комбінат», який ознайомив учасників слухань як з економічними показниками діяльності підприємства, так і з планами, що стосуються вирішення екологічних проблем:         

      «Проводились неодноразові режимні налагоджування, проте через нестабільний графік роботи режимів дотримуватись важко. Тому, враховуючи зауваження громадськості, розроблено проект на реконструкцію котельні на альтернативному паливі (щепа і пелети), вартість проекту більше 300 тис.грн. А самі роботи по закупівлі котла та його монтажу будуть вартувати більше 4 млн.грн. На жаль на сьогодні коштів для впровадження цього проекту немає, але з порядку денного ці питання не знімаються!

    Тому для того щоб зменшити викиди в атмосферне повітря власниками підприємства прийнято рішення закупити і змонтувати нову трубу вищу, ніж діюча, що дасть можливість зменшити викиди (збільшити розсіювання) більше ніж у 2 рази».

    Вирішили:

  1. Надати дозвіл ПрАТ «Бершадський комбінат» на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
  2. З метою зменшення концентрації забруднюючих речовин у викидах в атмосферне повітря, зобов’язати адміністрацію ПрАТ «Бершадський комбінат» здійснити заходи по реконструкції котельні ПрАТ «Бершадський комбінат» з встановленням вищої, ніж діюча, димової труби, у термін, визначений проектною та будівельною організаціями.