Керуючись ч.2 ст.42, ч.4 ст.59 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши рішення міської ради «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь»

  1. Зупинити дію рішення №190 16 сесії міської ради 7 скликання від 31.03.2017 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь» та внести його на повторний розгляд ради  (зауваження додаються).
  2. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.                              

 

                                                  Секретар міської ради                         О.Рижавська

 

Обґрунтування зауважень щодо рішення

16 сесії міської ради 7 скликання № 190 від 31.03.2017 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь»

 

Рішення 16 сесії міської ради 7 скликання №190   від 31.03.2017 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь» прийнято з порушенням вимог передбачених  Положенням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь» затвердженим рішенням 12 сесії 4 скликання Бершадської міської ради від 24.06.2004 року (надалі Положення). Комісією не було подано до ради обґрунтованого висновку про згоду (з викладенням аргументів) про присвоєння звання згідно Положення.

Кандидатура Андрушка І.І., з метою надання йому в майбутньому статусу «Почесний громадянин міста Бершадь» на пленарному засіданні ради не обговорювалася, як і не зазначалися його особливо видатні заслуги перед територіальною громадою міста. Не встановлено проявлення ним особистої мужності та героїзму при виконанні громадського обов’язку на благо м.Бершадь, що передбачено Положенням.

Звання "Почесний громадянин міста Бершадь" є свідченням визнання територіальною громадою міста визначних заслуг окремої особи  перед громадою міста у розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури та спорту, бізнесу, в благодійній, гуманістичній і громадській діяльності, зміцненні авторитету міста.

 Займана посада претендента, його нагороди, виділення ним  матеріальної допомоги не може свідчити про визначні досягнення, що дають підстави для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Бершадь».

Прийняття рішення по кандидатурі Андрушка І.І. без зазначення його видатних досягнень   є необ’єктивним та упередженим, що позбавило депутатів та жителів міста знати про існування таких досягнень та подати свої пропозиції та заперечення.

Окрім того, важливим у  присвоєнні звання "Почесний громадянин міста Бершадь" є й оцінка моральних якостей особи та випадки порушення нею законодавства.

Вищезазначені обставини обурюють громадян міста. Для людей незрозуміло, за які такі заслуги перед територіальною громадою міста Андрушку  І.І. надали статус почесного громадянина ! Жителі міста зауважують про необ’єктивність та упередженість депутатів міської ради при прийнятті даного рішення.

  Враховуючи вищенаведене, з метою недопущення соціальної напруги навколо даного питання, рішення 16 сесії Бершадської міської ради 7 скликання №190  від 31.03.2017р.  підлягає повторному розгляду у порядку передбаченому законодавством.

 

 

                                  Секретар міськї ради                                             О.Рижавська

05.04.2017р.