Для того, щоб підприємство функціонувало безперебійно та надавало якісні послуги повинен бути не тільки колектив, але й у належному стані техніка, будівлі та інше. Тому в минулому році тут зроблено електрозабезпечення (освітлення території, будівель), оновлено комунікації (телефон, інтернет), перероблено котел по нагріванню води для обслуговування техніки, зроблено частковий ремонт будівель, продовжується відновлення водогону, поновлено роботу столярного цеху (за домовленістю виготовляються лавочки для міста, тощо) та інше.

Основними видами діяльності підприємства є комплексне обслуговування багатоквартирних будинків, прибудинкових територій; надання послуг населенню та юридичним особам міста з вивезення твердих побутових відходів (ТВП); комплекс робіт по благоустрою міста та міських кладовищ; утримання доріг та проведення ямкового ремонту дорожнього полотна (комунальних доріг – місцевого значення); ремонт, техобслуговування освітлювальної мережі міста.

Комплексне обслуговування будинків, споруд та прибудинкових територій.

На обслуговуванні підприємства перебувають 56 багатоповерхових житлових будинків загальною площею 76,8 тис. м2 ( утому числі 1,2 тис. м2 площа юридичних осіб, які розташовані у багатоповерхових будинках і виведені з житлового фонду - перукарні, аптеки, магазини, відділення банків).

До комплексу робіт, які тут проводяться належать: прибирання прибудинкових територій; вивезення твердих побутових відходів (ТПВ); освітлення місць загального користування (під'їзди та підвали), включаючи вартість електроенергії.; технічне обслуговування (не ремонт) внутрішньо будинкових комунікацій загального користування (систем водо-, теплопостачання та водовідведення), які знаходяться поза квартирами (у під’їздах, підвалах тощо).

З січня минулого року таких послуг було надано на суму 1 млн 200 тисяч грн. З них оплачено – 945 тис.грн. Заборгованість населення за вже надані послуги на 1 січня цього року – 246 тис.грн. А це значно гальмує роботу з підприємства. Частина від отриманих коштів йде на оплату спожитої електроенергії (освітлення під’їздів, підвалів тощо) та заробітну плату працівникам підприємства.

Зараз тариф на обслуговування м2 загальної площі становить 1,31 грн. у місяць (затверджено рішенням виконавчого комітету Бершадської міської ради №9 від 26.01.2017 року). Але планується перегляд тарифів на вивезення твердих побутових відходів та утримання житлового фонду у зв’язку із підняттям заробітних плат та здорожчанням цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини та інше.

Вивезення ТПВ від населення приватного сектора здійснюють три трактори ЮМЗ- 6 та
автомобіль ГАЗ-53 за 4 маршрутами. Від підприємств, установ та організацій сміття вивозиться контейнеровозом ГАЗ-53.

Тариф за вивезення відходів від населення приватного сектору становить 9,42 грн. з 1 людини (за рішенням виконавчого комітету Бершадської міської Ради № 8 від 26.01.2017р.).

У минулому році таких послуг надано на суму 357 тис. грн. Заборгованість населення становить більше 60 тис.грн.

Благоустрій міста та міських кладовищ.

КУП «Бершадь-сервіс» також займається роботою по благоустрою міста. У належному санітарному стані підтримуються вулиці, парки, сквери; скошуються газони, трава, чагарники; прибираються стихійні звалища; бордюрів та дерев по місту біляться; зрізаються сухі дерева; облаштовуються зупинки громадського транспорту, дитячі майданчики та ін.

У належному стані підтримуються й території кладовищ. Звідси вивозиться сміття, завозиться пісок та вода, скошується трава, тощо.

У минулому році залізобетонними парканами огороджені дитячі майданчики по вулицях Шевченка та Транспортній, а також кладовище по вул. Пилипоніській. Придбано та встановлено дві зупинки громадського транспорту по вулицях Покровській та Ю. Коваленка

Утримання доріг та проведення ямкового ремонту дорожнього полотна.

Ямковий ремонт доріг міста виконано на суму 637,6 тис. грн. Придбано та улаштовано 122 т асфальту та 1,06 т бітуму, ряд нових та грейдерування існуючих насипних доріг, придбано відсіву 30 т та 90 т  щебню.

Найбільше зроблено робіт по вулицях В. Думанського, М. Коцюбинського, Ярослава Мудрого та пров. Робітничому.

У зимовий період проведено очистку доріг міста від снігу та ліквідацію слизькості протиожиледною пісково-сольовою сумішшю на загальну суму 104 тис. грн. Забезпечено роботу спеціалізованого транспорту.

Встановлено 23 дорожніх знаки. Зроблено розмітки доріг та дорожніх переходів.

Ремонт та обслуговування освітлювальної мережі міста.

Додаткового (нових ліній) вуличного освітлення зроблено майже три кілометри, замінено лампи у вуличних ліхтарях, тощо. Роботи проводилися по вулицях 50-річчя Перемоги, М. Кривоноса, Степовій, Шевченка, інших Повністю освітлено мікрорайон електротехнічного заводу та медколеджу (вул.Ю. Коваленка). Вартість проведених робіт та закупленого матеріалу понад 386 тис. грн.

Закуплено та встановлено 334 лампи зовнішнього освітлення енергозберігаючі; 47 світильників у зборі; кабель СІП (2,5км); три лічильники вуличного освітлення.

За період діяльності підприємства придбано для використання міні-трактор «Белорус 320.4», напівпричіп, двигун до трактора МТЗ-80 першої комплектності, подрібнювач гілок, піскосолерозкидач та інше. Із засобів малої механізації: бензопилу, бензиновий генератор, мотокосу, швонаріжчик дорожній, дрель, болгарку, оприскувач, префоратор, газонокосілка (вживану), компресор, шуруповерт та електроножиці.

Цього року у зв’язку зі змінами на законодавчому рівні нововедення плануються і в роботі комунального підприємства. Про напрацювання у цьому напрямі та інше друкуватиметься у номерах газети протягом року.