Управлінням УСБ України у Вінницькій області, у ході виконання завдань по боротьбі з тероризмом, відповідно до ст.2 Закону України « Про службу безпеки України», ст.4 Закону України « Про боротьбу з тероризмом» та ст..7 Закону України « Про основи національної безпеки України», отримано інформацію про підвищення рівня загроз біотероризму з боку РФ. Остання володіє розробками біологічної зброї, вражаючими компонентами якої є сибірка, лихоманка Еболи, Марбурга, Ласа, віспа, висипний тиф, чума та ін. Суттєве загострення солового протистояння на лінії зіткнення на території Донецької та Луганської областей може призвести до активації діяльності териростичних та диверсійних груп, націлених на організацію дестабілізації обстановки в регіоні.

Протягом 2017 року на адресу державних органів влади та місцевого самоврядування масово надсилалися конверти, які містили невідому речовину білого кольору із повідомленням про ймовірне віднесення її до вищевказаних вірусів.

З метою підвищення рівня безпеки під час обробки обробки вхідної поштової кореспонденції та мінімізації можливих наслідків проявів біотероризму просимо підвищити рівень пильності та уваги до підозрілих конвертів і пакунків із забезпеченням їх цілісності. При цьому, слід зауважити, що транспортування кореспонденції із вмістом порошкоподібної речовини повинно здійснюватися виключно фахівцями Бершадського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (м.Бершадь, вул.Шевченка,10).

Доводимо до вашого відома номери телефонів чергових УСБУ у Вінницькій області(м. Вінниця, вул. Грушевського,27 (04320 61-1359), ГУ НП у Вінницькій області (м. Вінниця, вул.. Театральна,10 (0432) 59-43-03) та Бершадського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» ( м.Бершадь, вул.. Шевченка,10) (04352) 2-24-99,2-41-03), за якими слід звертатися при виявленні кореспонденції з підозрілим вмістом.