Міська рада інформує про те, що в місті та районі продовжується робота спрямована на залучення сільськогосподарських товаровиробників до участі в урядових програмах державної підтримки аграрного сектору економіки. Програми спрямовані на часткову безповоротну компенсацію вартості придбання техніки, обладнання, генетичного та посадкового матеріалу, утримання молодняка в домогосподарствах та продуктивного поголів"я ВРХ в підприємствах.

      За результатами моніторингу готовності у цих програмах зацікавлених юридичних та фізичних осіб стає зрозумілим, що механізм отримання компенсацій ще недостатньо зрозумілий потеційному колу учасників, а в ряді випадків про згадані ініціативи уряду людям взагалі поки що невідомо.

      У зв"язку з цим Міністерство аграрної політики та продовольства України підготувало та розмістило інформаційні відеоролики, які у доступній формі розкривають умови та особливості отримання грошових компенсацій. Ознайомитися можна   тут.

      Окрім того,0 до уваги учасників програми пропонується інфографіка http://haa.su/CIb/ та спеціалізований сайт http://dotacii.minagro.gov.ua/