ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» інформує щодо порядку  обміну інформацією між ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» (далі - Постачальник) та ПАТ «Вінницяобленерго» (далі - ОСР) та порядок формування і видачі рахунків на оплату використаної електричної енергії споживачам Вінницької області, що планується реалізувати в подальшому.

По юридичним споживачам:

  1. ОСР щоденно формує фактичний корисний відпуск електричної енергії по кожному юридичному споживачу після надання споживачем звіту та щоденно в режимі онлайн вивантажує фали з обсягами споживання за кожною точкою обліку (ЕІС-кодом) в узгодженому форматі з білінгової системи ОСР в білінгову систему Постачальника. В той же день Постачальник проводить розрахунок вартості електричної енергії та видає споживачу рахунок на оплату. За бажанням споживача рахунок на оплату може бути надісланий на електронну пошту.
  2. Оплата електричної енергії здійснюється споживачем до 25 числа місяця, що передує розрахунковому, у формі 100% попередньої оплати заявлених споживачем обсягів споживання на розрахунковий період з остаточним розрахунком, що прововодиться за фактично відпущену електричну енергію згідно з даними комерційного обліку. Сума недоплати споживача підлягає безумовній оплаті споживачем не пізніше 5 робочих днів з дня отримання рахунку.

По побутовим споживачам:

  1. Протягом 06 числа місяця, наступного за розрахунковим, фахівці ОСР формують обсяги корисного відпуску електричної енергії по побутовим споживачам та формують файли з обсягами для імпортування в білінгову систему Постачальника. Постачальник завантажує файли по побутовим споживачам у свою білінгову систему.
  2. До 17-00 годин 07 числа місяця, наступного за розрахунковим, фахівці Постачальника розраховують вартість електричної енергії за побутовими споживачами.
  3. Починаючи з 08 до 12 числа місяця, наступного за розрахунковим, здійснюється друк рахунків на оплату для побутових споживачів.
  4. Починаючи з 09 до 13 числа місяця, наступного за розрахунковим, працівниками УДППЗ «Укрпошта» здійснюється доставка рахунків на оплату побутовим споживачам.
  5. Оплата електричної енергії здійснюється побутовим споживачем протягом 10 робочих днів від дати отримання рахунку.