З ціллю безпеки вашого здоров’я та здоров’я близьких людей сьогодні, як і завжди в період викликів, потрібне свідоме реагування кожного із нас на певні події. Вкотре ми усі проходимо тест на людяність, відповідальність, розуміння і спроможність вистояти.

В засобах масової інформації, інтернет-виданнях ми маємо можливість ознайомитись з рекомендаціями Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, постанов Уряду, Президента України щодо загрози поширення коронавірусної інфекції.

Нам усім потрібно взяти на себе відповідальність за дотримання вимог та зробити все можливе щоб запобігти поширенню захворювання.
Відповідно до постанов Кабінету Міністрів від 11.03.2020р. №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, від 16.03.2020р. №215 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, рішення виконавчого комітету Бершадської міської ради від 17.03.2020р. №11 “Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території міста Бершадь”, які є обов’язковими до виконання на території Бершадської територіальної громади:

Заборонити:

  • роботу закладів загальної середньої освіти з 12 березня по 03 квітня 2020 року;
  • роботу комунальних закладів дошкільної освіти загального розвитку “Малятко”, “Сонечко”, “Пролісок” з 13 березня до 3 квітня 2020 року;
  • з 00 год. 01 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування;
  • з 00 год. 01 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), фітнес-центрів, тренажерних залів, спортмайданчиків, розважальних центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;
  • заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

Оскільки люди похилого віку є найбільш вразливою категорією населення, прошу рідних, близьких забезпечити їх всім необхідним та мінімізувати їх пересування по території міста для їхньої ж безпеки.

Вважаю за необхідне звернутись до громадян, які перебували за кордоном, повернулись в Україну (на території Бершадської територіальної громади) і, можливо, мали імовірний контакт з носіями коронавірусу:

  • виконуйте рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я;
  • дотримуйтесь самоїзоляції протягом 14 днів;
  • не контактуйте з рідними і близькими яких ви давно не бачили. Не піддавайте ризику їхнє здоров’я і життя.

Спільно з правоохоронними органами вживаються заходи, спрямовані на виконання рішень уряду та рішення виконавчого комітету Бершадської міської ради.

Створено мобільну бригаду, до складу якої входять представники правоохоронних органів, ДСНС, Держпродспоживслужби, громадськості, які перевірятимуть виконання обмежувальних заходів та реагуватимуть на виявлені порушення.

При цьому, звертаємо Вашу увагу, що для отримання відповідних адміністративних послуг, консультацій та роз’яснень з приводу питань, віднесених до відання Бершадської міської ради, її виконавчого комітету Ви можете звернутись за контактними номерами, зазначеними на офіційному веб-сайті Бершадської міської ради (посилання на офіційний веб-сайт Бершадської міської ради: http://radabershad.gov.ua/

Дякую бершадчанам за розуміння важливості таких категоричних заходів, пов’язаних з необхідністю перебування вдома, обмеження власного пересування, порушення зони особистого комфорту задля збереження життя і здоров’я. Прошу бути максимально відповідальними, уважними, стежити за власним самопочуттям та пильнувати дітей, батьків, родину.

Наше здоров’я – це наша поведінка, наша свідомість, наше відношення до ситуації!

 

З повагою

Бершадський міський голова                                          Михайло Кольченко