КОРИСТУВАЧАМ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

В сьогоднішніх умовах господарювання однією з найгостріших проблем у житлово-комунальній сфері є проблема заборгованості за надані житлово-комунальні послуги. Так, за даними Державної служби статистики України, заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги (без врахування газу та електроенергії) по підприємствах усіх форм власності станом на 01.02.2020 становила 32,0 млрд. гривень.

Станом на 1 березня поточного року населення Бершаді заборгувало за надані послуги:

водопостачання та водовідведення – 364,7 тис. грн.;

централізоване теплопостачання – 1 млн. 210,1 тис. грн.;

утримання будинків  та прибудинкових територій – 267,7 тис.;

вивезення твердих побутових відходів – 123,7 тис. грн.

Нагадуємо отримувачам житлових субсидій, що у разі отримання інформації про наявність заборгованості за житлово-комунальні, що відповідає вимогам, визначеним у підпункті 5 пункту 14 Положення про призначення житлових субсидій, житлова субсидія на наступний сезон не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує громадянина з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис, або відповідна інформація зазначається у платіжному документі.

Крім того, відповідно абзацу 6 пункту 7 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, у разі отримання від виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад два місяці  (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Враховуючи вище зазначене, ще раз нагадуємо отримувачам пільг та житлових субсидій про необхідність вчасного розрахунку за надані житлово-комунальні послуги.