В селі Михайлівка, що на Бершадщині у школі уже понад 20 років діє кімната-музей талановитого композитора, створена з ініціативи педагогічного колективу ще у 1989 році. У музеї представлена вся творча спадщина співця Подільського краю – 881 експонат: рукописи, друковані твори, спогади друзів, дітей, особисті речі та бібліотека.

Працює в музеї 5 відділів:

«Наш земляк – композитор» - містяться дані про життєвий і творчий шлях Р.А.Скалецького. Тут налічується вісім стендів зі світлинами та інформаційним матеріалом.

«Особисті речі Р.А.Скалецького» - розміщені особисті речі композитора: рояль, що знаходиться в центрі кімнати, вишита сорочка, яку носив Родіон Андрійович, значок хорового товариства УРСР, ручний годинник, попільничка, електробритва, окуляри, портрет композитора.

«Особиста бібліотека» - зберігаються листи-привітання та листи-подяки від колективів Вінницького обласного будинку вчителя, дирекції музичної школи, дирекції Палацу культури «Зоря», і багато інших.

«Пролунала пісня, як жива зірниця» розповідає відвідувачам про відзначення 105-ї річниці з дня народження співця Подільського краю. Саме тоді 23 листопада 2004 року в школі було встановлено меморіальну дошку видатному композитору, фольклористу й громадському діячеві.

«Пісня про рідне село»

Музей живе повноцінним життям, постійно поповнює свою колекцію, веде пошук нових форм роботи з відвідувачами.