Низька температура повітря та поява снігового покриву в лісах ускладнюють процес добування їжі для диких тварин. Ті рослини, що зазвичай складають раціон для звірів, знаходяться під шаром снігу. Лісівники Вінниччини допомагають лісовим мешканцям пережити сувору пору та проводять зимову підгодівлю. Це дозволяє звірам поновити сили і допомагає вижити, коли звична природна їжа важкодоступна.

Триває зимова підгодівля дичини і у ДП «Бершадський лісгосп». Про достатню кількість смаколиків для тварин подбали заздалегідь. Для цього працівники лісгоспу заготовили 5,9 т сіна, 11,3 тис. шт. гіллячкового корму (віників), 10 т зерносуміші, 16,1 т кукурудзи, 22,1 т коренеплодів та 2,3 т солі. Щороку долучаються до заготівлі продзапасу для дичини і вихованці учнівських лісництв: влітку допомагають заготовляти кормові віники, восени – соковиті корми.

Розпочали підгодівлю мисливських тварин із настанням холодів. Тепер працівники єгерської служби регулярно перевіряють годівниці, підгодівельні майданчики та при потребі наповнюють їх кормом.

Дбають бершадські лісівники і про підготовку відповідно обладнаних спеціальних місць, де дичина харчуватиметься. Адже тварини звикають до конкретного місця і саме до нього приходять підкріпитися у морозну зиму. Працівники лісгоспу регулярно перевіряють стан «лісових їдалень», при потребі ремонтують та встановлюють нові. Солонці встановлюються для підтримки мінерально-соляного балансу, а комплекс годівниць - аби тваринам було легше знайти їжу. Для зимової підгодівлі дичини на території мисливського фонду ДП «Бершадський лісгосп» встановлено 55 годівниць, 46 підгодівельних майданчиків, 117 солонців та облаштовано 16 водопоїв.

До підгодівлі диких тварин лісівники підходять професійно та з високою відповідальністю. Головним правилом для них у цій роботі  є  те, що підживлення не повинно замінювати природну кормову базу і перешкоджати природним інстинктам диких тварин.

Основне навантаження під час зимової підгодівлі припадає на єгерів, які своєчасно наповнюють годівниці кормами, очищують від снігу та зіпсованих кормів. У кожному лісництві сумлінно працюють єгері: у Бершадському – О.В. Юрченко, у Ободівському – І.Г. Москаленко, у Сумівському – В.А. Майструк, у Цибулівському – М.А. Майданик.

- Щоб допомогти звірям пережити зиму, дбаємо, аби кормів для дичини було достатньо, - розповідає єгер Сумівського лісництва В.А. Майструк. – Надійним помічником у цій справі для мене вже багато років є кінь. З його допомогою найчастіше корма розвозимо возом, а сніжної пори – санями. Звірі звикли, що продзапас привозять таким транспортом, та коника зовсім не полохаються.

І дійсно, біля годівниць можна побачити чимало звірини, яка охоче ласує смаколиками від лісівників. Та й велика кількість слідів на снігу біля місць підгодівлі свідчить, що дикі тварини – часті відвідувачі «лісових їдалень».