23 березня 2021 року Державній пожежно – рятувальній частині №16 м.Бершаді  передано у користування пожежну цистерну АЦ4-60 (модифікація на базі МАЗ) 515-м 2019 року.  Передав автомобіль рятувальникам громади перший заступник начальника управління ДСНС у Вінницькій області Олег Андрущенко. У заході взяли участь  Бершадський міський голова Віталій Драган, голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук, Джулинський сільський голова  Петро Швець та його заступник Роман Кравець.

 

Пожежна цистерна АЦ4-60 - повнопривідний автомобіль, призначений для доставки особового складу на місця події (пожежі та інші надзвичайні ситуації). Цистерна має ємкість 4 тисячі літрів води та 400 літрів піноутворювача, для гасіння нафтопродуктів та легкозаймистих речовин автомобілів.

 

         Детально розповів про пожежну машину та провів екскурсію для присутніх начальник ДПРЧ-16, майор служби цивільного захисту Олександр Козир. Він  відмітив, що пожежна машина оснащена найновішою рятувальною технікою. Відсіки укомплектовані 20 пожежними рукавами, пожежними стволами, перехідниками,  є електростанція на 5,5 кВт для освітлення наявної на транспорті висувної мачти з поворотністю 360 градусів, компресор, водоплаваюча мотопомпа, чотири апарати на стисненому повітрі для доступу рятувальників у задимлені приміщення, групові та індивідуальні ліхтарі, бензоріз, бензопила, гнучкі та жорсткі носилки для діставання і передачі потерпілого медикам та інше.

Кабіна автомобіля вміщує  сімох  осіб: шість – особового складу та водія.

Автомобіль рахується, як резервна техніка. Щоб машина була поставлена у бойовий розрахунок і використовувалася для виїздів на пожежі, ДТП, аварійно-рятувальні роботи, всі водії пройдуть спеціальне навчання. В області таких машин всього двадцять.

Загалом у пожежно-рятувальній частині міста вже є дві одиниці підвищеної прохідності (ще ЗІЛ старого зразка).

        Взагалі, реконструкція з добудовою будівлі пожежної частини м.Бершаді розпочалась у 2018 році, відповідно до програми «Поліпшення техногенної та пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів усіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділів  пожежної охорони Бершадського району на 2016 – 2020 роки зі змінами та доповненнями». На фінансування даної  програми  було виділено кошти у сумі понад 1 млн. грн, які використано на закладення фундаменту та мурування з перекриттям першого поверху. Для завершення будівництва необхідні кошти на суму понад 2 млн. грн., тому необхідно прийняти Програму  забезпечення  пожежної безпеки на території Бершадської територіальної громади на 2021 рік.