30 березня 2021 року о 10.00. год в залі засідань КО «Бершадська ДЮСШ «Ровесник» під головуванням міського голови Віталія Драгана відбулося  друге засідання виконавчого комітету Бершадської міської ради. Із 35 членів виконкому на засідання прибули 33 особи.

     На порядок денний виносилося 15 питань. Так, рішенням виконавчого комітету затверджено регламент роботи виконкому Бершадської міської ради та календарний план засідань на І півріччя 2021 року. Також рішенням виконкому створено адміністративну комісію при виконавчому комітеті та затверджено Положення про неї. З даних питань інформацію надав керуючий справами виконавчого комітету  міської ради Олександр Тарковський.

     Серед  питань порядку денного - низка питань, що дають старостам можливість здійснювати свої повноваження у старостинських округах.  Відповідно до рішень виконавчого комітету старости отримали можливість здійснювати повноваження, серед яких виконання обов'язків  із реєстрації/зняття з реєстрації місця  проживання фізичних осіб та видача довідок на території старостинських округів Бершадської міської територіальної громади. Також старости можуть вчиняти нотаріальні дії, проводити державну реєстрацію актів цивільного стану, вести погосподарський облік на території старостинських округів. Затверджено порядок виготовлення та зберігання печаток і штампів старостинських округів.

     Начальник служби у справах дітей міської ради Олена Гронська довела до відома членів виконкому низку питань, що стосуються захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, утворено міждисциплінарну команду для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; надання статусу дитини сироти, призначення опікунав над дитиною – сиротою; доцільність  і строки влаштування дитини на цілодобове перебування до закладу охорони здоров’я, який здійснює інституційний  догляд та виховання дітей; надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна, право користування,  які мають малолітні діти.

      З питання утворення евакуаційної комісії інформацію надав начальник відділу цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради Олексій Десяк. Він зупинився на Положенні про евакуаційну комісію та іі посадовому  складі. Зі всіх питань прийнято відповідні рішення.

     По завершенню  засідання, обговорено низку питань із благоустрою населених пунктів територіальної громади.