1 квітня 2021 року відбулася зустріч міського голови Віталія Драгана із священнослужителями релігійних громад: протоієреєм Вінницького протопресвітерства, Київської архиєпархії УГКЦ, о. Михайлом Будником;  настоятелем  Парафії Святого Станіслава єпископа і мученика м. Бершадь Римо – Католицької  Церкви  в Україні бр. Циціліаном;  благочинним Бершадського округу  Тульчинської Єпархії УПЦ, о. Олегом  Мураховським УПЦ (МП), головою Свято – Покровської  релігійної громади Павлом Глазовим.  Свяженнослужителі  Православної  Церкви України  були відсутні, у зв’язку із перебуванням із гуманітарною місією у зоні бойових дій та відрядженні. Захід відбувся за участю першого заступника міського голови Дмитра Красиленка та заступника Олександра Нечитайла.

          Метою зустрічі  було налагодження співпраці  з питань духовного  відродження, розвитку благодійності, збереження толерантності, порозуміння і злагоди в міжконфесійних відносинах та суспільстві.

           Віталій Драган відмітив важливість впливу духовенства на процеси, що відбуваються у сучасному світі. Також зауважив, що у новоствореній Бершадській територіальній громаді  має бути комфортним  проживання для вірян  різних конфесій.

             Крім того,  на зустрічі йшлася мова про проведення Великодніх заходів у територіальній громаді в умовах карантинного режиму. Священнослужителям було доведено статистичні дані по захворюваності на COVID- 19 та запропоновано допомогу щодо забезпечення захисними засобами у разі потреби.

              Міський голова запевнив, що міська рада може надавати допомогу з благоустрою  (вивезення сміття чи піску, підгортання доріг до храмів чи кладовищ та ін..)  під час проведення підготовчих заходів до Великодніх свят.

            Дмитро Красиленко відмітив, що серед заходів Стратегії розвитку Бершадської територіальної громади, має важливе місце збереження існуючих храмів та створення туристичних маршрутів, які  робитимуть Бершадщину  туристично привабливою.