В рамках робочого візиту 15 квітня 2021 року голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич разом з заступниками Сергієм Несвятим та Дмитром Альчуком, відвідали Бершадську міську територіальну громаду.

Під час візиту відбулось обговорення з Бершадським міським головою Віталієм Драганом актуальних питань життєдіяльності громади, серед яких акцентовано увагу на організацію та проведення весняного призову громадян на строкову службу.

У обговоренні взяли участь сільський голова Джулинської ОТГ Петро Швець, військовий комісар Бершадського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Микола Гелюта та депутат Бершадської міської ради Євген Жабко.

На порядку денному розглянуто проблемні питання призову громадян Бершадської ТГ та Джулинської ОТГ на строкову військову службу з призначенням їх для служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях. Обговорювалося питання звільнення призовників від призову на строкову військову службу на підставах, передбачених статтею 18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», взяття їх на облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку, направлення до лікувально-профілактичних закладів громадян, яких визнано тимчасово непридатними до військової служби. Також гостро обговорювалося питання направлення до відповідних правоохоронних органів матеріалів на призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

У ході засідання також розглядалося питання визначення пріоритетів для безпеки громади, а також інших видів діяльності спрямованих на створення безпечного середовища на своїй території в умовах російської агресії.