З метою призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі особам із числа членів своєї сім’ї,   з 14.03.2023 по 15.03.2023 уповноваженою комісією за місцем проживання осіб Бершадської міської територіальної громади, які потребують догляду, здійснено комплексне визначення ступеня їх індивідуальних потреб.

За наслідками проведених обстежень  двом особам підтверджено потребу  у наданні соціальних послуг та  у двох осіб  не виявлено підстав для оформлення компенсації за надані соціальні послуги з догляду за особою похилого віку.

Також відповідно до п.20 постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», працівниками відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення міської ради здійснено контроль за наданням соціальних послуг фізичними особами (4 особи), які вже надають соціальні послуги з догляду. Під час відвідування порушень та скарг щодо надання соціальних послуг не виявлено.