В травні 2023 року в Гайсинському РВ №1 філії ДУ « Центр пробації» у Вінницькій області  проведено соціально – виховний та правороз'яснювальний захід  із суб'єктами пробації, які перебувають на обліках відділу.

Система безоплатної правової допомоги тісно співпрацює з державною установою «Центр пробації».  Юристи центрів та бюро правової допомоги проводять активну роботу з суб'єктами пробації, надаючи останнім консультації та роз'яснення.

 В ході заходу  завідувач Бершадського бюро правової допомоги Людмила Зеленюк спільно з провідним інспектором та фахівцем Гайсинського районного відділу № 1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Вінницькій області  провели правороз'яснювальну роботу із метою попередження вчинення засудженими повторних кримінальних правопорушень та консультування суб'єктів пробації.

Під час спілкування, присутніх ознайомили з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням, а також вкотре роз'яснили про наслідки ухилення від відбування покарання з випробуванням.  При проведенні індивідуальної бесіди кожному засудженому наголошено на особистій відповідальності та усвідомленні важливості виконання обов'язків, покладених судом.Крім того, Людмила Зеленюк роз'яснила суб'єктам пробації, про  відповідальність за вчинення кримінально протиправного діяння під впливом фізичного або психологічного примусу и.

Також працівниками Гайсинського РВ №1 філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області наголошено та попереджено субєктів пробації  про недопущення скоєння повторного кримінального або адміністративного правопорушення.