У наступну п‘ятницю, 22 вересня, стартує конкурс бізнес-ідей “Роби своє з Kurator” для HoReCa.
Деталі
Організаторами конкурсу є благодійний фонд “МХП — Громаді” та бренд Kurator.
Конкурс має на меті підтримати бізнес, який постраждав під час війни, або який розвивають військові.

“Підприємці-ветерани, внутрішньо переміщені особи і бізнеси, які постраждали від російської агресії, матимуть шанс отримати фінансування своїх проєктів у сфері харчування.
Організатори виділять 1 мільйон гривень сумарно на найкращі ідеї переможців”, — йдеться у повідомленні.
До участі в конкурсі прийматимуть бізнес-ідеї підприємців з галузі HoReCa (заклади харчування, готелі, кейтеринг).

Подати їх можуть представники українського малого та середнього бізнесу з 13 областей України, зокрема з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.
“Наш конкурс бізнес-ідей „Роби своє“ цьогоріч суттєво масштабувався. Весною спільно з Українським ветеранським Фондом Мінветеранів у межах проєкту #Варто „Робити Своє“ надали гранти для ветеранів і членів їхніх родин — підтримали бізнеси в регіонах.
А зараз запускаємо ще один конкурс — для сфери харчування. Такий запит на гранти демонструє, що українці хочуть працювати, створювати робочі місця та наповнювати місцеві бюджети. І ми, маючи експертизу в цьому, готові надати всебічну підтримку в розвитку локального бізнесу”, — зазначила директорка Благодійного фонду “МХП — Громаді” Тетяна Волочай.
Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний.

До кожної ідеї є важливі вимоги: вони мають бути інноваційними, а також передбачати створення робочих місць і мати соціально-економічний ефект для громади. У процесі відбору експерти конкурсу “Роби своє з Kurator” оберуть від 10 переможців, кожен з яких отримає до 100 тисяч гривень для своєї справи. Після старту конкурсу організатори допомагатимуть учасникам з заповненням заявок під час консультацій на вебінарах.
“Мікропідприємництво — ключ до відновлення економіки в районах зруйнованих війною й загалом основна рушійна сила процвітання України.

МХП у напрямі HoReCa будує системну підтримку малих і середніх бізнесів. Ми сприяємо навчанню та підготовці кваліфікованого персоналу, пропонуємо продуктові рішення, що оптимізують процеси на кухні, будуємо партнерство української галузі HoReCa.

Конкурс „Роби своє з Kurator“ — продовження цієї системної роботи. Ми спостерігаємо, як швидко в Чернігові, Сумах, Харкові, інших містах відкриваються мікропекарні, кавʼярні, шаурмові — усе, що може швидко задовольнити споживача в умовах браку часу та умов. І готові підтримати ті бізнеси, які не зупиняються і хочуть розвиватися”, — прокоментувала керівниця Центру розвитку HoReCa МХП Наталія Шадчнєва.


Деталі та умови участі можна знайти на офіційному сайті конкурсу: 

https://doyourbusiness.com.ua/ 


Нагадаємо, навесні 2023 року організатори конкурсу “Роби своє”  підтримали  80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень.
А торік благодійний фонд “МХП — Громаді” надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.