За даними секретаря комісії Десяка Олексія з початку пандемічного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території області зареєстровано 33983 випадки даного захворювання, що склало 2101,5 випадків на 100 тис населення, при загальнодержавному показнику 3090,0 випадків на 100 тис населення. Випадки захворювань реєструються на всіх адміністративних територіях області. Серед захворілих переважають люди активного працездатного віку: від 30 до 65 років, частка яких складає 65,094.

Реєструються групові випадки захворювання, в  освітніх закладах області. Так, впродовж останнього тижня кількість учасників освітнього процесу, які захворіли, складає 30-40 oci6.

         В лютому спостерігається збільшення кількості летальних випадків від ускладнень коронавірусної інфекції. Всього по області з початку реєстрації зафіксовано

633 летальних випадки, летальність яких склала більше 1,8.%. Серед померлих 13 медичних працівників.

         З 23 лютого поточного року Вінницька область піднялась на 6-те місце рейтингу захворюваності по Україні.

        Дана ситуація, ймовірно, пов'язана із послаблення карантинних заходів, недотриманням суб'єктами господарської діяльності та значною частиною населення протиепідемічних заходів, передбачених на період карантину.

        Враховуючи віднесення Вінницької області з 24 лютого 2021 року до зони «ПОМАРАНЧЕВОГО» рівня епідемічної небезпеки, на виконання постанови Кабінету Mіністрів України від 17 лютого 2021 року 104 «Про внесення  змін до деяких актів Кабінету Miністрів України» та протокольного рішення Державної комiciї з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій від 18 лютого 2021 року № 5, за результатами доповіді, та відповідно до протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 лютого 2021 року №6.

         Начальник Бершадського Управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Наталія Губко також відмітила почастішання випадків захворювання серед дітей (значно зросло в сусідніх ОТГ – Чечельник, Джулинка).

    За підсумками засідання комісії було ВИРІШЕНО :

  1. Забезпечити роботу дошкільних, та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти в очному режимі із обов'язковим дотриманням протиепідемічних вимог.
  2. Перевести на дистанційну форму навчання заклади загальної середньої (крім 1-4 класів), професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти.
  3. Провести в приміщеннях закладів освіти, харчоблоках комплекс протиепідемічних заходів, прибирання та провітрювання.
  4. Передбачити кошти та закупити засоби індивідуального та колективного захисту для вcix учасників освітнього процесу.
  5. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо суворого дотримання санітарно-гігієнічних норм i правил запобіганню поширення коронавірусної інфекції.
  1. На час дії обмежень «помаранчевої» зони в заклади дошкільної освіти не приймати нових дітей.