04 березня 2021 року  у залі засідань  комунальної установи  ДЮСШ «Ровесник»  заступником  міського  голови  Олександром Нечитайлом, за  участю депутата Бершадської  міської ради Євгена Жабка, було проведено засідання представників багатоквартирних будинків міста Бершаді. Метою засідання було повідомлення інформації щодо створення ОСББ. За словами самих представників, це перше засідання представників багатоквартирних будинків щодо інформування з даного питання.

      Олександр Нечитайло пояснив  учасникам заходу, що ОСББ створюється для забезпечення і захисту прав його членів та дотримання їхніх обов’язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.

     Управління багатоквартирним будинком – це загалом реалізація права спільної власності на спільне майно, прийняття рішень співвласниками щодо реалізації своїх прав. Отже, управління охоплює прийняття рішень, у тому числі (й насамперед) і щодо утримання: хто і як його здійснюватиме.

      Євген Жабко поінформував про те, як буде проходити процедура затвердження юридичної особи, ознайомив з обов’язками. Розповів про створення ОСББ, про проєкти, в яких зможуть брати участь (безпосередньо через юридичну особу).