23 березня у КЗ «Бершадська бібліотека» у форматі засідання краєзнавчого об’єднання «Ріднокрай», відбулася зустріч-спогад, приурочена 70-й річниці з дня народження Анатолія Матвієнка. На зустріч завітали син Анатолія Матвієнка - Павло, родичі, друзі, однодумці, педагоги, бібліотекарі.

Ми всі знаємо і пам’ятаємо  нашого земляка Анатолія Сергійовича Матвієнка, як  відомого політика, патріота, романтика, мрійника. В Україні не багато політиків , які були обрані народними депутатами  Верховної Ради  шести скликань. Це говорить про цілеспрямованість, глибоке бачення майбутнього та довіра народу. Анатолій Матвієнко був активним  учасником  трьох революцій новітньої історії України: Революція на граніті, Помаранчева революція та Революція Гідності. Мав власну життєву позицію і принципи, любив Україну, вірив в Україну і плекав надію на її європейське майбутнє.

У  теплій атмосфері друзі та родичі поділилися спогадами про Анатолія Сергійовича, його сподіваннями, надіями, планами. Для присутніх поезію Василя Симоненка читав Віктор Басок, бібліотекарями презентовано виставку-спогад про Анатолія Матвієнка.  Він був людиною неординарною, особистістю непересічною та щирим українським патріотом. Завжди ставив собі високу ціль і цілеспрямовано йшов до неї, на життєвому шляху умів тримати удар долі, вмів переконувати, дружити, любити, володів ораторським мистецтвом та підтримував українську культуру, бо  саме культура – основа  нації.

Бершадська  бібліотека прагне позиціонувати себе як комунікативний майданчик, де відбуваються події, зустрічі, спілкування і тому завжди приємно бачити у наших стінах небайдужих, цікавих людей. Бібліотекарі послідовно  шукають, зберігають та поширюють інформацію про події, часи, людей, які народились чи жили і працювали  у нашому краї. Бо ми  всі разом є свідками історичних подій. А наші спогади, знання, дослідження – це голоси живої історії.

 Людмила НІМЧУК
Директор КЗ «Бершадська бібліотека»