Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» пропонує ознайомитись із основними напрямками роботи та соціокультурними бібліотечними заходами.  ВЕСНА -2023  У БІБЛІОТЕЦІ це другий міні – звіт  перед громадськістю, щодо нашої  діяльності.

   Весною   в КЗ «Бершадська бібліотека» відбулося багато яскравих соціокультурних заходів, зустрічей, реалізовані бібліотечні проекти. Найбільш активними були діти та молодь.

    У КЗ «Бершадська бібліотека»  протягом  березня - травня  проведено 72 соціокультурних заходи. На заходах були присутні 1904 відвідувачів, з них діти 789. Реалізовано загальнобібліотечний етнопроект «Скарби бабусиної  скрині», завдяки чому підготовлено 21 відеопрезентацію бабусиних скарбів. Продовжувалась реалізація проєкту «Етнодень в бібліотеці» у форматі якого проведено бібліотечний етнодень «Великодні гаївки».

     Дитячий ляльковий театр «Казкарик»  презентував вісім лялькових вистав. У форматі проекту «Озвучимо дітям казку» записано  три розповіді бібліотечного кота Мудруна.

    Двічі на місяць відбувалися засідання розмовного клубу «Мова – ДНК нації». Проведено 3 засідання краєзнавчого клубу «Ріднокрай 2 засідання клубу «Господарочка» та 2 засідання молодіжного клубу «БібліоHAUSE».

Оновлений відеоспогад «Бершадчани, які віддали життя за Україну».

 Для молоді проведено конкурс «Міс у вишиванці», акція  «Ласкаво просимо в BOOKпростір» та бібліочаювання у форматі живого спілкування.

     Проведено фаховий семінар для бібліотечних працівників громади.

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» – центральна бібліотека громади. Бібліотеку відвідують люди різного віку, багато дітей та юнацтва, також ми надаємо свої послуги ВПО. В центрі уваги – діти та молодь, які сьогодні особливо потребують активного і цікавого дозвілля для розвитку, психологічного розвантаження.

     Трансформуючись, бібліотека стає громадським центром, місцем для спілкування, згуртування, обговорення проблем та пошуку шляхів їх вирішення. Виконуючи свої основні ролі – інформаційну, просвітницьку, культурну, бібліотека розвивається разом із суспільством, а головне – ламає застарілі стереотипи. Об’єднавши зусилля  працівників бібліотеки, закладів культури, органів місцевого самоврядування, освітніх закладів, громадськості, активної молоді,  соціально орієнтованого бізнесу,  у бібліотеці проводяться соціокультурні заходи з національно - патріотичного виховання, локальні бібліотечні народознавчі, краєзнавчі,  меморіальні та етнопроекти, спрямовані на  інформування широкого кола населення з історії України та української культури, наших звичаїв і традицій, краси української мови.

Усі культурно-просвітницькі бібліотечні заходи спрямовані на  поширення книги, підтримку та розвиток читання.

БІБЛІОТЕКА ПРОПОНУЄ – ВИБІР ЗА ВАМИ !

         

Людмила НІМЧУК  -

директор КЗ «Бершадська бібліотека»