Щороку в березні українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка.

9 березня виповнюється 207 років від дня народження національного генія, пророка, поета, філософа і художника – Тараса Шевченка.   

          Літературна спадщина Шевченка обіймає велику збірку поетичних творів («Кобзар»), драму «Назар Стодоля» і 2 уривки з інших п'єс; 9 повістей, щоденник та автобіографію, написані російською мовою, записки історично-археологічного характеру («Археологічні нотатки»), понад 250 листів.

       З мистецької спадщини Шевченка збереглося 835 творів живопису і графіки, що дійшли до нас в оригіналах і частково у гравюрах та копіях. Її доповнюють дані про понад 270 втрачених і досі не знайдених мистецьких творів.

        До 207-ї річниці з дня народження  Кобзаря в читальному залі Бершадської бібліотеки розгорнуто  книжкову виставку «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, і голос  твій нам душу окриля». Підібрано літературу та ілюстративні матеріали, що розкривають творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну  долю.