Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту та від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії і любові — Міжнародний жіночий день 8 Березня. Ми вшановуємо жінку, від якої пішло все прекрасне на землі. З цієї нагоди 3 березня в народному музеї історії села Баланівка було проведено святковий театралізований захід під назвою «Нема кращої господині, ніж в Україні». В організації та проведені заходу взяли участь працівники будинку культури, сільської бібліотеки та представники Баланівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Це свято сповіщає про прихід весни і налаштовує на світлі і радісні почуття, даючи можливість ще раз осягнути всю значущість того, що відбувається в нашому житті під знаком жінки. Велична і неповторна українська жінка! Природа наділила її неоціненним скарбом: бути берегинею. Усі найсвятіші почуття, пробуджені в нас жінкою, велич якої не раз стверджували мислителі, поети, педагоги. Без сонця не цвітуть квіти, без любові немає щастя, без жінки немає любові.

Учасники дійства створили атмосферу вечорниць, де лунали як ліричні пісні про кохання, так і українські гумористичні. Жінки і дівчата ділилися секретами випікання виробів  з дріжджового тіста та обмінювалися досвідом вишивання бісером.

Святковий захід закінчився щирими посмішками та безмежною вдячністю всіх присутніх.

   Напередодні свята 8 Березня  вітаємо всіх жінок та бажаємо безмежного щастя, гарного настрою, яскравих емоцій і вражень, щасливих посмішок. Нехай у ваших серцях панують душевне тепло і спокій.

Наталія Коритна, завідувач народного музею історії села Баланівка