Навчання української мови та літератури, зарубіжної літератури в умовах нової української школи є невід’ємною частиною освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти. Тому важливими є  сучасні підходи до викладання предметів, системна організація та пошук нових форм навчання учнів.

     11 січня 2023 року на базі Бершадського ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 3 відбувся семінар-практикум учителів мовно-літературної галузі закладів загальної середньої освіти Бершадської міської територіальної громади на тему «Підсумки. Досягнення. Інновації. Сучасні підходи до вивчення української мови та літератури, зарубіжної літератури».

         У заході взяли участь Лариса Коваленко, завідувачка кафедри української мови та літератури, мов національних меншин і зарубіжної літератури КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», начальник відділу освіти та спорту Бершадської міської ради Оксана Тартачна, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Олена Процепова, вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури.

      Під час семінару висвітлено питання:

  • «Підсумки проведення мовно-літературних конкурсів та олімпіади з української мови і літератури: результати, досягнення, аналіз» (Олена Деркач, учителька української мови та літератури Бирлівської гімназії);
  • «Використання інтернет-ресурсів під час дистанційного навчання української мови та літератури, зарубіжної літератури» (Тетяна Мараховська, учителька інформатики Бершадського ліцею № 1).

       Лариса Коваленко, завідувачка кафедри української мови та літератури, мов національних меншин і зарубіжної літератури, зупинилася на питанні «Особливості викладання української мови та літератури у 5 класі НУШ: основні підходи, завдання, інновації», поділилася досвідом роботи із використання інноваційних технологій на уроках мовно-літературної галузі, надала практичні рекомендації щодо оцінювання навчальних досягнень учнів нової української школи, вибору модельних програм та підручників тощо.

        Рекомендації, які отримали філологи, були дуже дієвими, адже Лариса Василівна сьогодні не тільки науковець, методист, а й практикуючий педагог, що викладає філологічні дисципліни у одному із ліцеїв м. Вінниця.