За період з 12 по 18 лютого 2024 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 599 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події. У тому числі 41 подію з ознаками кримінальних правопорушень: 8 – злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 5 - крадіжок, 2 факти шахрайства; 1 факт спричинення легких тілесних ушкоджень, 1 - ДТП з травмованими, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами та 1 факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі).

12 лютого близько 12 год 20 хв до чергової частини Гайсинського районного управління поліції від місцевої жительки надійшло повідомлення про те, що її малолітня донька випадково зачинилась зсередини будинку. На кухні у цей момент була увімкнена газова плита, на якій готувалась їжа. Всередину оселі працівник поліції потрапив через вікно, яке знаходилось на другому поверсі. Поліцейський сектору реагування патрульної поліції знайшов драбину та з дозволу заявниці пошкодив вікно й заліз до кухні. Правоохоронець вимкнув газову плиту та знайшов маленьку дівчинку, яка плакала біля вхідних дверей. Заспокоївши її, поліцейський відчинив двері.

16 лютого сталась дорожньо-транспортна пригода у селі Кунка Гайсинського району на автодорозі сполученням Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Ізварине. За попередньою інформацією слідства, 46-річний водій автомобіля «Mitsubishi»житель м. Гайсин не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, де транспортний засіб перекинувся. В результаті аварії кермувальник та його пасажирка, мешканка м. Гайсин травмувалися й доставлені до медичного закладу. Водій освідований – він тверезий. Транспортний засіб поміщено на арешт майданчик. За даним фактом розпочато провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

За вказаний період, поліцейські виявили 19 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та склали протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 6; відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 6; відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) – 3,  відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 2; відділення поліції  № 3 (м. Ладижин) - 2.

Поліцейські дякують громадянам за пильність та нагадують: якщо ви помітили підозрілих осіб або виявили потенційно вибухонебезпечний предмет, телефонуйте на оперативну лінію 102 – поліцейські Гайсинського райуправління поліції готові відреагувати негайно.

 Пам’ятайте, від дотримання всіма учасниками дорожнього руху Правил безпеки дорожнього руху залежить людське життя, адже дорога не пробачає помилок. Бережіть себе та своїх близьких!

 

 

 

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

майор поліції                                                                     Олександр ДАДИКІН