2 роки тому, у перший день повномасштабної російської агресії, загинув наш земляк, бершадчанин, захисник України - САВЧЕНКО Артем Олегович.
 
Артем був старанним учнем, гарним і надійним другом, вихованим, щирим, наполегливим, доброзичливим юнаком, який любив свою землю, своїх рідних, друзів, любив Україну.
 
Артем самостійно прийняв рішення служити в Збройних Силах України та підписав контракт на службу. З осені 2021-го року проходив бойову підготовку у Львові. Стати військовим вирішив разом із друзями Денисом Гринюком та Іваном Колісецьким, які, на жаль, теж загинули…
 
24 лютого 2022 року, у перший день війни, Артема у складі екіпажу БТРу з Херсону, де він проходив службу після розподілення, направили в бік Антонівського мосту чинити опір російським агресорам, які наступали з пів острова Крим. У запеклому бою хлопець отримав важке поранення. Побратими його не покинули, тривалий час возили його непритомного з собою. Артема доставили до лікарні, але запізно. До свого дев’ятнадцятиріччя він не дожив лише місяць.
 
Він поклав своє молоде життя, свої мрії, сподівання, почуття за рідну землю, за нашу волю, за мир, за європейське майбутнє України і щастя кожного з нас.
 
Низький уклін рідним та близьким воїна. Царство небесне та вічна слава Герою!