На запрошення очільника польського міста-побратима відвідав  гміну Моравіца, щоб обговорити принципи співпраці у зв'язку з реформою місцевого самоврядування, яка відбулась у 2020 році в Україні.
 
До цього часу місто і комуна Моравіца вели офіційну співпрацю з селом Баланівка. Після зміни, яка сталася внаслідок адміністративного поділу, новою адміністративною одиницею, з якою може співпрацювати польська сторона, є наша Бершадська міська територіальна громада.
Разом з бургомістром Мар'яном Бурасом обговорили напрямки подальшої співпраці та деталі щодо підписання контракту між урядом польської гміни та нашою громадою.
 
Ця угода підкреслить міцні та дружні стосунки в сферах економіки, безпеки, спорту, культури та освіти між гміною Польщі та Бершадською громадою та передбачає співпрацю у напрямках співробітництво через обмін досвідом та підтримку контактів для реалізації завдань, які стоять перед ними в різних сферах (освіта, медицина, охорона навколишнього середовища, спорт тощо). Також обмін досвідом та співпраця щодо виконання завдань у сфері соціальної допомоги та підтримка діяльності у сфері надання допомоги постраждалим від війни та гуманітарної кризи.
 
Під час зустрічі вдалось налагодити дружні відносини. Я особисто подякував за солідарність та допомогу владі гміни, побажав добра і процвітання польським друзям. Впевнений, що партнерство наших громад буде довготривалим та продуктивним.
 
З повагою - міський голова Віталій Драган!