МСП, які потребують підтримки у розробці та впровадженні заходів, пов’язаних з енергоефективністю, можуть подати заявку на участь у відкритому конкурсі EENergy та потенційно отримати грант EENergy у розмірі 10 000 євро, а також консультаційні рекомендації зі сталого розвитку від Мережі підприємств Європи (Enterprise Europe Network). 

Проект EENergy надає досить унікальну можливість компаніям подати заявку на отримання фінансової підтримки для впровадження заходів з підвищення енергоефективності, одночасно отримуючи індивідуальну підтримку консультантів зі сталого розвитку Мережі підприємств Європи. Це допоможе компанії стати більш енергоефективною незалежно від того, чи отримає вона грант у розмірі 10 000 євро, чи ні.

Для кого

Щоб взяти участь у конкурсі та отримати право на отримання гранту, МСП повинні співпрацювати зі спеціалізованими консультантами зі сталого розвитку Мережі підприємств Європи, які допоможуть розробити індивідуальний план дій з енергоефективності та подати заявку на участь у конкурсі EENergy. Щоб подати заявку, зверніться до контактного пункту Європейської мережі підприємств в Україні.

Заявка повинна містити точну інформацію про саму компанію, а також тип запланованих заходів з підвищення енергоефективності та очікуваний обсяг фінансування для реалізації плану дій. З усіх прийнятних заявок випадковим чином будуть відібрані МСП, які отримають грант у розмірі до 10 000 євро.

Усі заявники, які візьмуть участь у відкритому конкурсі, незалежно від того, отримають вони грант чи ні, продовжать користуватися консультаційними послугами та допомогою консультантів зі сталого розвитку Мережі підприємств Європи під час реалізації свого плану дій, а також отримають анонімні звіти з порівняльним аналізом їхніх показників енергоефективності з показниками всіх інших заявників (з посиланням на розмір, сектор та місцезнаходження).

Сума

Програма підтримає щонайменше 1800 МСП у розробці Планів дій з підвищення енергоефективності, а також надасть грант EENergy у розмірі до 10 000 євро щонайменше 900 МСП. Грант EENergy — це одноразовий механізм підтримки, який надаватиметься окремим МСП після підготовки та реалізації конкретного плану дій, спрямованого на підвищення енергоефективності щонайменше на 5%.

Дедлайн

Прийом заявок до 15 квітня 2024 року.

Деталі ТУТ