Рік тому, 25 березня 2023 року, в селищі Первомайське, Донецької області, загинув житель села Флорине - Сергій Іванович Калінін.
 
Сергій проходив військову підготовку при кафедрі Державної льотної академії України в 2006 році. Отримав звання молодший лейтенант. У 2017 році підписав контракт із Збройними Силами України. Сергій Іванович був щирою, доброю, чесною, відкритою, цілеспрямованою людиною та понад усе любив життя. Був хорошим та надійним товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим на допомогу іншим.
 
З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну став на захист рідної землі. За відмінну професійну службу, Наказом КВОК «Південь» від 08 червня 2022 року Сергію Івановичу Калініну присвоєно звання «Капітан».
 
За особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, зразкове виконання військового обов'язку Калініна Сергія Івановича неодноразово відзначено багатьма державними нагородами.
 
Ті, хто знав особисто Сергія Калініна, згадують його як сміливу людину, непересічну особистість, героя-захисника. Він був взірцем хоробрості, патріотизму та незламності, справжнім чоловіком, батьком, воїном, командиром…
 
Світла пам'ять Герою, пам'ятаймо величний подвиг нашого земляка, який ціною власного життя наблизив Перемогу...
 
Вічна слава Герою України!
 
Міський голова - Віталій Драган!