Сьогодні, 5 квітня, відбулось пленарне засідання 48 позачергової сесії Бершадської міської ради. Участь у роботі пленарного засідання взяли 24 депутатів, розробники проєктів рішень, посадові особи міської ради та небайдужі жителі громади.
 
В цілому порядок денний було затверджено в кількості 5 питань, в тому числі питання Різне.
 
Одним із важливих моментів на позачерговій 48 сесії стало виділення матеріальної допомоги для двох військових частин у розмірі 1 мільйон 115 тисяч гривень, а саме на закупівлю безпілотних літальних апаратів, зарядних станцій, шаф для зарядження акамуляторів, а також виділення коштів у сумі 500 тисяч гривень на будівництво військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.
 
Наступне важливе питання стосувалось внесення змін до Програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2022-2025 роки. У зв’язку зі збільшенням кількості звернень жителів нашої громади, які опинилися в складних життєвих обставинах, потерпіли внаслідок надзвичайної ситуації чи потребують постійного медикаментозного лікування, а також у зв’язку зі збільшенням кількості загиблих військовослужбовців, прийняття запропонованого проєкту рішення потребує додаткового фінансування з міського бюджету на 2024 рік в сумі 1 950 000 тис. грн. за такими напрямками:
- одноразова допомога громадянам (лікування, ліквідація наслідків пожеж тощо);
- одноразова щорічна допомога батькам/законним представникам, діти яких страждають на рідкісні захворювання;
- одноразова щорічна допомога сім’ям загиблих учасників бойових дій;
- одноразова допомога заявнику на встановлення пам’ятника загиблим чи померлим військовослужбовцям.
 
В ході розгляду питань порядку денного депутати міської Ради підтримали своїм голосуванням проекти всіх 4 рішень зі змінами і доповненнями.
Ознайомитись з прийнятими рішеннями можна після оприлюднення у відповідному розділі на офіційному сайті за посиланням: https://radabershad.gov.ua/vlada/rada/session-decisions.html
 
Ознайомитись з відомостями поіменного голосування можна за посиланням: https://drive.google.com/.../15t8Xx9s.../view...
 
Зосереджуємось на вирішенні найважливіших питань і далі працюємо для нашої громади та її жителів. 
 
 
Міський голова - Віталій Драган!