23 квітня в Україні відзначають 65 років від часу створення (1959) Національної спілки журналістів України. З цієї нагоди в Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» організовано експрес – виставку «Бершадчани – члени НСЖУ».

«Національна спілки журналістів України» - це незалежна, громадська, позапартійна організація, національна всеукраїнська творча спілка, що об'єднує професійних творчих працівників — журналістів та інших працівників засобів масової інформації, які професійно займаються журналістикою, публіцистичною діяльністю.

У різні роки до «НСЖУ» були прийняті і наші творчі земляки: Наталка Поклад, Федір Шевчук, Петро Маніленко, Лідія Зарічанська, Василь Корнелюк, Григорій Погончик, Микола Рудик, Олександр Дьомін, Людмила Німчук, Галина Іванченко, Марія Цимбалюк, Лариса Натолочна. У їх творчому доробку не лише дописи до місцевих, районних та обласних газет, але й випущені книги історико-краєзнавчого змісту, поетичні збірки.

Завдячуючи праці наших краян, можна дізнатися про історію нашого краю, відомих особистостей, насолодитися літературною творчістю. На жаль, багато з них вже відійшли у вічність, залишивши по собі безцінний скарб у вигляді книг. Бажаємо, щоб не тупилося журналістське перо та поповнювалися ряди членів Національної спілки журналістів України.

                                                                 

                                                                   Юлія МАРШУК

                                                                   Бібліограф - краєзнавець

                                                                   КЗ «Бершадська бібліотека»