Актуальним на сьогодні є питання щодо підготовки випускників 11 класів до національного мультипредметного тесту.

29 березня 2024 року на базі Бершадського ліцею №1 ім. А. Матвієнка відбулося засідання професійної спільноти учителів математики громади «Особливості національного мультипредметного тесту 2024. Математика»

Людмила Кушнір, керівник професійної спільноти учителів математики зазначила, що підготовка учнів до НМТ має відбуватися системно та тривати впродовж всього навчання в закладі загальної середньої освіти, за такого підходу учні будуть більш підготовлені до іспитів.

НМТ стало важливими питаннями для обговорення. Учасники визначили основні аспекти процесу підготовки учнів до тестування, спрямовані на підвищення кваліфікації учасників Спільноти Математиків. У ході практикуму було розглянуто актуальні питання, які на сьогодні турбують педагогів, провели симуляцію тесту, змоделювавши НМТ.

Педагогічні працівники поділилися власним досвідом та думками з приводу підготовки учнів до успішного проходження НМТ.

Учителька математики Бершадського ліцею ім.Матвієнка №1 Лілія Поліщук поділилася своїм досвідом роботи з використання вебресурсів у практичній діяльності вчителя математики та особливостями використання в процесі викладання математики ресурсом JustClass.

Практичні поради з вироблення навичок розв’язування учнями задач, які базуються на власному досвіді та унікальних педагогічних прийомах, надала вчителька математики Бершадського ліцею ім.Матвієнка №1 Ганна Погончик акцентувавши увагу присутніх на включення учнів до різних форм практичної діяльності.

Завершився захід обговоренням зазначених питань у неформальній дружній атмосфері. Засідання професійної спільноти вчителів математики пройшло конструктивно, насичено та корисно. Вироблено подальший алгоритм дій щодо підготовки до НМТ та успішного його проходження

Цей захід став своєрідним форумом для обговорення широкого спектру питань, пов'язаних з математичною діяльністю та розвитком спільноти.