Нарада директорів закладів загальної середньої освіти:виклики сьогодення

Відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти. Обговорено останні зміни в законодавстві та взаємодію з органами управління в даному контексті.

Висвітлено питання завершення реєстрації на НМТ. Залишилося 2 дні до закінчення реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ), яка триватиме до 11 квітня включно.

Окрему увагу приділено питанню зарахування учнів до 1 класу 2024-2025 навчального року. До 31 травня 2023 року батьки майбутніх першокласників мають подати заяви про зарахування своїх дітей до перших класів закладів освіти.

Реформа НУШ — це пріоритет МОН. Додаткове фінансування закладів освіти дає змогу покращити освітній процес. Уряд виділив на це додаткові кошти. Для закладів освіти громади на закупівлю дидактики для 43 кабінетів 5-6 класів з державного та міського бюджету виділено 314 650 грн. Також маємо змогу закупити мультимедійне обладнання на 1 млн. 546 тис. грн.

Нарада стала плідною площиною для обміну досвідом та ідей, спрямованих на підвищення якості освіти. Всі учасники відчули важливість спільної роботи та взаємодії для досягнення цілей.