Бирлівський сільський будинок культури Бершадської міської ради є культурно – дозвілевим закладом, який функціонує на території Бирлівського старостинського округу  Гайсинського району Вінницької області, за адресою  вул. Вишнева 287. Будинок культури свою діяльність здійснює у відповідності з Примірним положенням про культурний заклад, директором якого є Любов Борисівна Уманська.

Мета та основні завдання будинку культури:

Будинок культури  є об`єктом культури, на базі якого проводяться загальнодержавні культурно - масові заходи.   Щорічно  працівниками Бирлівського  сільського БК  проводиться  35   культурно – масових заходів, разом з незапланованими. На заходах присутні – 1700 жителів Бирлівський  сільський Будинок культури ( з них для дітей 12 заходів – 450 чоловік).

В будинку культури є: кімнати для гурткової роботи, сцена, глядачева зала, фойє, кабінети культпрацівників та підготовлена кімната для краєзнавчого музею.

Фінансування діяльності СБК відбувається за рахунок коштів міського бюджету  та спонсорських внесків.

Режим роботи закладу:

Будинок культури працює за 5-денним робочим тижнем  з 8:00 до 17.00.

Вихідні дні –  неділя, понеділок.

Номер тел. +380971153560

 

Творчі колективи: Фото і короткий опис

На сьогоднішній день в Будинку культури працює 2 чоловіка ( директор(керівник народного колективу), художній керівник) . Творчу діяльність забезпечують 9 аматорських формувань (займається 102 учасника), з них 4 дитячих колективи.

1.Носить звання «Народний» аматорський фольклорний колектив «Берегиня» 12 учасників, керівник Уманська Л.Б.

2.Вокальний жіночий ансамбль 9 учасників.

  1. Ансамбль дівчаток 16 учасників.
  2. Художнього читання 11 учасників.
  3. Солісти-вокалісти 14 учасників.
  4. Драматичний (дорослі) 9 учасників.
  5. Танцювальний гурток 10 чоловік.
  6. Ансамбль хлопчиків 12 учасників.

9.Драматичний (діти) 9 учасників

 Під час занять керівник гуртка формує вокальні навички, навички ансамблевого співу, розвиває музично-естетичний смак, почуття стилю, прищеплює любов до вокального мистецтва, намагається створити атмосферу радості, значущості, успішності кожного гуртківця. Кожне заняття, крім безпосередньо вокалу, поєднує елементи акторської майстерності та танцювальні па – це ціле дійство, до якого діти приєднуються з задоволенням.

У кожній групі напрацьовано оригінальний  репертуар пісень. Вихованці художньої самодіяльності  постійно беруть участь у різноманітних концертах і дитячих заходах. Вихованці помітно покращують свої вокальні дані, а поміж тим знаходять нових друзів, здобувають досвід виступів на сцені.

До репертуару входять народні та сучасні пісні  «Не сіяла, не орала», «Пісня про майора», «Камінь мармуровий», «Грай, музико…», «Карпатський край» «Таточку, татусю», «Мамині очі », «Мир над Україною»…..