Звертаємо увагу мешканців Бершадської територіальної громади, що з 01 січня 2024 року змінюється розмір адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання особи, відповідно до Закону України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" .

Тепер реєстраційний збір становитиме:

 45,42 грн - у випадку звернення особи протягом встановленого Законом терміну (протягом 30 днів з моменту зняття з реєстрації; для реєстрації новонароджених дітей – протягом 3 місяців з дня державної реєстрації);

 75,70 грн  – у випадку звернення особи з порушенням встановленого Законом терміну (понад 30 днів).

 У випадку реєстрації місця проживання одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну адміністративну послугу.

 Адміністративний збір розрахований відповідно до ст. 6 Закону України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" у розмірі:

1) 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку;

2) 2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку;

3) 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання.

         УВАГА!!!! За декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір справляється лише за одну адміністративну послугу (декларування місця проживання / реєстрація місця проживання). 

Нагадуємо, що жителі м. Бершадь можуть здійснити реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання особи у Центрі надання адміністративних послуг м. Бершадь який знаходиться за адресою:

м. Бершадь вул. Миколаєнка, 21(навпроти Укрпошти).

Телефон для довідок: +380961833087.