Народився 7 вересня 2003 року у м. Бершадь  Гайсинського району Вінницької області.  Навчався у Бершадській загальноосвітній школі №1.  Був дуже щирим, усміхненим, добрим, красивим хлопцем.

Служити у Збройних Силах України вирішив разом із своїми друзями Артемом Савченко та Іваном Колісецьким. Денис, як і його батько, добровільно вступив до 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, що базується у Гайсині.

Коли рф віроломно вторглась в Україну з перших днів став у військовий стрій.  Боронив українську землю під Миколаєвом. Там, під вибухами, мужнів і набирався бойового досвіду, вчився підставляти плече допомоги бойовим побратимам, цінувати дружбу і вірність присязі.

У боях під Миколаєвом 9 березня 2022 року  Денис  Гринюк  загинув разом із п'ятьма побратимами, їх душі поповнили Небесний легіон воїнів-захисників України. Недовго довелось йому вою­вати, не встиг цілком роз­кви­та­тись з російськими окупантами за те зло, що при­­несли вони на нашу землю... Він любив своїх рідних, свою маленьку батьківщину і Україну - державу сильну і свободолюбиву.

Без сина залишилася мати Ірина, без брата - сестра Юля, без онука - дідусь Леонід, бабуся Люся, без коханого - дівчина Оля. Відважного земляка втратила Бершадщина, а Україна - ще одного Героя! В пам’яті всіх, хто знав Дениса, він назавжди залишиться справжнім Героєм, Патріотом, справжнім сином України.

Поховали Дениса Гринюка 14 березня, у Бершаді Гайсинського району .

Спочивай з миром, Воїне! Дякуємо за твою жертовність! Вічна пам'ять   про відважного молодого, назавжди вісімнадцятирічного патріота Дениса Гринюка житиме в наших серцях і спогадах.

Герої не вмирають!