БАРАБАШ Діомід Петрович, народився 31 січня 1982  року, у сім’ї Петра Івановича та Галини Гаврилівни. Був добрим, уважним, товариським. По життю пліч-опліч йшов із рідним братом Сергієм.

  Діомід закінчив школу, одружився, у сімї народилось двох дітей:  Вероніка та Іван. Але сімейне життя не склалося, тому розлучився.

   Коли призвали на службу до ЗСУ, без вагань пішов боронити рідну неньку-Україну. Він не шукав слави, а з честю виконував свій обов’язок чоловіка і захисника та віддав найдорожче – життя за Батьківщину.

   Поховали Діоміда Петровича у рідній Маньківці саме 31 січня у день його народження. Це безжальний збіг обставин чи прикрий факт людської долі? Чи фатум відважного воїна, захисника, мужнього патріота та люблячого сина й батька? Важко сприймати смерть наших українських захисників. Ще важче знайти слова втіхи і підтримки для рідних, близьких та знайомих. Мешканці  Бершадської міської  територіальної громади щиро сумують та  співчувають рідним загиблого. Нехай душа Діоміда знайде вічний спокій. Світла та вічна йому пам’ять! Герої не вмирають!