Бучік Олексій  Іванович народився 01  травня 1974 року, у Керчі, але з 1995 року, переїхавши з батьками в Баланівку, назавжди поселився не тільки в селі, а й у серцях багатьох баланівчан. У Баланівці  одружився, тут народилися його сини, тут став для багатьох найкращим другом. Гарний, веселий, розумний, безвідмовний, безкорисливий, ввічливий, гарно вихований – це ще не всі слова, які можна про нього сказати. Але клятий ворог змінив його життя зі звичного, мирного на тривожне, сповнене небезпек, воєнне.

   Із самого початку вторгнення на Сході України був у зоні АТО у гарячих точках, де велися запеклі бої. Після повномасштабного вторгнення росії він без вагання знову став на захист рідної країни. Вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, загинув у бою на півдні України.

Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнулися нашого села. 6 жовтня 2022 року обірвалося життя БУЧІКА Олексія Івановича

У цю гірку мить висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Героя та поділяємо горе матері, дружини, синів і всіх близьких загиблого. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини. Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у нашій пам’яті. Йдуть у засвіти найкращі… Ті, кому б творити Україну, продовжувати рід український, бути нашим майбутнім. Натомість вони стають нашою історією, героїчною пам’яттю і вічним болем. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій…

Герої не вмирають, вони просто покидають поле битви, щоб оберігати Україну на небесах… Не забудемо Воїнів! Не пробачимо ворогу! Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!