Народився Голуб Леонід Григорович  10 листопада 1963 року у багатодітній родині в с. Маньківка. Закінчивши місцеву школу, далі навчався  на токаря, служив у Збройних Силах.

     Після служби в армії навчався у народному університеті мистецтв, активно займався спортом. Деякий час працював старшим  охоронником у Джулинському колективному господарстві.

   Маючи хорошу фізичну та психологічну підготовку, почав працювати тренером з вільної боротьби в Бершадському районному спортивному клубі «Колос». Заняття проводилися у спортивній залі с. Маньківка, за 15 км від дому Леоніда, і, не зважаючи на будь-яку погоду, він проводив заняття.   Крім того, він за власний кошт і власні будівельні матеріали побудував боксерський ринг і разом з Ковалем Сергієм (тренером з греко-римської боротьби) створили сільський спортивний клуб «Гетьман». Вони особисто зробили ремонт, побудували відновлювальний центр з кімнатою відпочинку. Добросовісне ставлення до роботи дало можливість показувати високі спортивні результати його вихованцям.

     Тоді Леонід починає офіційно працювати тренером з боксу у спортивній школі відділу освіти та спорту разом з сином – майстром спорту з боксу, якого також звуть Леонід Голуб. Заснувавши спортивну секцію, вони стали наставниками для багатьох юнаків та дівчаток нашої громади.

    Леонід Григорович  Голуб був талановитим художником, писав картини, ікони, реставровував храми у Шумилові та Маньківці.

 

   З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України наш земляк, патріот рідного краю пішов обороняти нашу країну від ворога. Але, на жаль, клята війна забирає найкращих. 31 серпня 2022 року наш захисник, мужній воїн  поклав своє життя за Україну в місті Авдіївці Донецької області.

 

   Глибоко сумуємо та співчуваємо всій родині Леоніда. Жодними словами не втамувати біль близьких та рідних від втрати дорогої людини.

   06 вересня 2022 року  скорботний день для всіх жителів нашої громади, адже ми попрощались із нашим Героєм — Леонідом Голубом. Провести в останню путь нашого рідного земляка прийшли рідні, бойові побратимами та чимало небайдужих жителів Бершадської громади.

    Похований Голуб Леонід Григорович у с. Шумилів Бершадської імської територіальної громади.

   Світлий спомин про нашого Героя залишиться в наших серцях!

   Спи спокійно, Герою! Герої не вмирають!