Народився Гринюк Юрій Олександрович 05  квітня  1972 року  у м. Бершадь. Виховували його мама, бабуся та дідусь. Закінчив Бершадську загальноосвітню школу, згодом здобув професію токаря. Юрій був скромною, відповідальною, працьовитою людиною. Працював на різних роботах, був охоронником,  але особливе місце у його житті займала служба у Збройних Силах України. У 2014 році добровольцем пішов захищати Україну на Сході, беручи участь в АТО/ООС. Служив декілька ротацій.

    24 лютого 2022 року коли почалася війна росії проти України Юрій  зі зброєю в руках став на захист рідної землі.

 Саме 24 лютого у перший день війни ворожа куля наздогнала його та назавжди засіла в легенях. Після важкого поранення Юрій проходив лікування та реабілітацію у Вінниці. У ті дні Юрій отримав страшну і сумну звістку – загинув син Денис, через поранення батько не зміг провести свого сина в останню путь. Юрій важко переживав втрату сина, його мучили докори сумління, адже саме  він переконливо підтримав рішення Дениса йти служити до війська і не лише сина, але і його друга Артема Савченка. Почуття провини супроводжувало Юрія Гринюка до останнього дня, через смерть сина Дениса  та хрещеного сина Артема.

      Юрій Олександрович був переконаний, що вилікується, повернеться у Збройні Сили України та  помститься за своїх хлопців синів та побратимів. За кілька днів до смерті Юрій був на нульовій точці  біля Миколаєва. За  відмінне виконання бойових завдань, Юрію надали відпустку, і у день, коли мав повертатися на поле бою, підступна смерть зупинила відлік його життєвого шляху. Гринюк Юрій Олександрович раптово помер від  ускладнень важкого поранення, яке отримав у перший день війни на Херсонщині біля Антонівського мосту. Йому було лише 50 років.

 

12 серпня 2022 року в Бершадській територіальній громаді відбулася церемонія прощання з загиблим Героєм, який загинув у війні з російським агресором – Юрієм Гринюком.

Життя Юрія Гринюка  обірвалося 10 серпня. Так само, як обірвалося життя його 19-річного сина, з яким прощалася громада 14 березня. Бершадська громада розділяє горе сім’ї, ми схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять і слава всім тим, хто віддає своє життя за свободу, мир і незалежність України.

Жителі громади проводжали Героя в кращий світ, дякуючи за мирне небо над головою.

Пам’ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях!
Герої не вмирають! Вічна слава і світла пам‘ять!