Народився 13  квітня 1975  року у селі Крушинівка. Навчався у Крушинівській загальноосвітеній школі І-ІІст. Професію здобував у Верхівському аграрному технікумі. Потім навчався у Київському аграрному університеті,  паралельно із основною спеціальністю освоював воєнну наку на воєнній кафедрі.

Був дуже щирою , доброю, людяною людиною. Працював у Києві, займався підприємницькою дільністю у м. бровари Київської області. Деякий час працював за кордоном у Португалії.

Олександр Коваль усе своє життя був патріотом своєї  Батьківщини. З початком повномасштабного вторгнення одразуж пішов добровольцем до лав Збройних Сил України.  Мужньо захищав рубежі нашої країни, але загинув заради світлого майбутнього своїх дітей та усіх українців.

В Олександра залишились дружина Олена, діти: Даня і Софійка та батько Коваль Дмитро Зосимович

Наш Герой загинув 29 вересня 2022 року під час бойових дій у передмісті м. Лиман Донецької області. Уже 1 жовтня 2022 року українські війська увійшли в Лиман і звільнили місто. Але, на жаль, наш Олександр поклав своє життя заради Перемоги…

 

5-го жовтня, громада провела в останню путь захисника України Олександра Коваля.  Провести в останню путь Героя зібрались десятки земляків, аби разом помолитись та вшанувати його останню земну дорогу. Поховали захисника на кладовищі у рідному селі Крушинівці.

 

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким загиблого Героя! Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами.

 

Від нас йдуть найкращі! Вічна слава Герою, Герої не вмирають!