Віктор Анатолійович Донець народився 31 серпня 1971 року в с. Устя у гарній, порядній, інтелігентній сім’ї. Родині часто доводилось змінювати місце проживання, адже батько був військовий, але Віктору не завадило гарно навчатись та закінчити Чечельницьку середню школу. Після закінчення школи був призваний на строкову службу, де отримав посаду механік – водій танку.

Згодом навчався в Київській сільськогосподарській академії. Як одного із найкращих випускників - його запрошують працювати науковим співробітником в науково – дослідницький інститут, в якому працює до 2014 року.

З початком вторгнення росії на схід України, не задумуючись, Віктор був одним із перших хто став на захист нашої країни,  він дуже добре володів новітньою зброєю. Завжди гідно виконував свої військові обов’язки й доручення керівництва, уміло та справно поводився на полі бою, тому неодноразово був нагороджений орденами. Маючи військовий та бойовий досвід, був призначений командиром підрозділу. На його рахунку у тій війні – 17 одиниць знищеної ворожої бронетехніки.

Як розповідають його побратими, російські снайпери полювали за життям Віктора, а керівництво рф оголосило винагороду за його смерть. Під час антитерористичної операції військовий отримав декілька поранень, тому повернувся на Батьківщину, де продовжував свою реабілітацію.

З початком повномасштабної війни, з 26 лютого, попри проблеми із здоров’ям, Віктор сам прибув на мобілізаційний пункт. Незабаром був відправлений на південнобузький напрямок, у складі медичної роти, отримав військове звання штаб – сержант.

Врятував життя багатьом побратимам та під час ракетного обстрілу отримав важку контузію, поранення. Декілька місяців перебував у медичному госпіталі,  але травми виявились не сумісні із життям. Віктор помер 31 жовтня 2022 року. Йому назавжди залишиться 51 рік

Ми втратили хорошу, добру та дуже скромну людину. Віктор ніколи не розказував про свої нагороди. Про них ми дізнались тільки у важкий і скорботний день.

Віктор Донець залишиться в нашій пам’яті справжнім патріотом України, який попри все боровся за незалежність рідної землі. Вічна шана та слава нашому Герою!