Народився Олександр Юрійович 15.06.1992 року на Донеччині. Дитинство та юність провів на Бершадщині. Закінчив Поташнянську школу, вступив до Київського вищого професійного училища деревообробки. Потім – служба в армії. Одружився та з коханою Іриною оселився у Фастові. Подружжя виховувало двох дітей. Коли ворог нахабно та підступно напав на нашу країну, Олександр, як відважний українець, пішов її боронити.

І знову пекуча звістка з війни: у бою за Україну, свободу та вільне життя українців, захищаючи рідну землю, загинув воїн, уродженець с. Поташні, тридцятирічний КОРОВКІН Олександр Юрійович. Він поліг під час виконання бойового завдання 14 грудня в районі міста Вугледар Волноваського району Донецької області.Розумний, добрий, розважливий, люблячий син і тато, коханий чоловік, найкращий брат, вірний та надійний друг.

Найкращі з кращих падають від куль, Грудьми своїми землю прикривають. Сумним набатом в селах і містах звучать слова: «Герої не вмирають!» Олександра Юрійовича поховали у Фастові, де останнім часом він проживав.

Вічна пам’ять Герою України! Щирі співчуття сім’ї та рідним. Жителі Поташні, уся Бершадська громада схиляють голови та розділяють разом із близькими й рідними біль непоправної втрати.