Іван Олексійович народився 17 січня 1990 року в гарній родині Олексія та Надії Тандитних. Закінчивши в 2008-му Яланецьку загальноосвітню школу, молодий і здібний юнак вступив до Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини. Згодом познайомився зі своєю майбутньою дружиною Іриною. У 2019 році вони одружилися, а в 2020-му у молодого подружжя народилась донечка Богдана. Люблячий чоловік та батько, турботливий син та брат, справжній друг для оточуючих, де б він не був.

 

    Із 2015 року Іван служив у Національній гвардії України. Воював на Херсонському і Донецькому напрямках. Коли росія розпочала повномасштабну війну проти України, Іван  був серед перших, хто стали на захист Батьківщини.

   У грудні  2022 року командир стрілецького відділення Іван Тандитний  потрапив під важкий обстріл із боку ворога, був поранений. Отримані ушкодження виявилися несумісними з життям. Зірка нашого земляка-захисника навічно згасла у лікарні в Дніпрі. Ця жорстока війна забирає найкращих . Йдуть з життя справжні патріоти, мужні та відважні захисники. Світлий, чесний, порядний, добрий і щирий … Він назавжди залишиться 32-річним.

    Люблячий чоловік і батько, турботливий син, брат та онук, справжній друг – таким його назавжди запам’ятають рідні й близькі. А ще як відважного воїна, відданого патріота, справжнього українця…

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної та близької людини. Невиліковна біль, незаживаюча рана. Низько схиляємо голови у скорботі.

    12 грудня  2022  року усе село Яланець, однокурсники,  друзі вийшли провести в останню путь та попрощатися з мужнім Героєм, командиром стрілецького відділення ТАНДИТНИМ Іваном Олексійовичем, який помер 8 грудня 2022  року.

Вічна пам'ять і слава нашому Захисникові.