Народився 23 січня 1998 року в звичайній сільській сім'ї Сергія Петровича (помер 14.12.2017р.) та Олени Олександрівни (23.11.1972р.н.) Тарковських в селі Маньківка, народилося двоє близнюків - хлопчиків, яких старший братик Олександр назвав – Руслан та Олег. Батьки віддавали свою любов всім трьом дітям, зростили їх чесними і порядними людьми. Сім я проживала в с.Маньківка, а з 2006 р. переїхали в с.Красносілку.

Руслан закінчив Маньківську школу, завжди був нерозлучним із своїм братом-близнюком – Олегом, вони були завжди поруч, допомагали один одному в важких життєвих ситуаціях, навчалися в Вінницькому профтехучилищі.

В 2018 році  близнюки  були призвані в армію, коли почалася повномасштабна війна разом без обдумування стали на захист нашої Батьківщини з 11.06.2022 року служили в ЗСУ.

03 вересня 2022 року боронячи Батьківщину від російського окупанта, Руслан виконував бойове завдання в районі Херсонської області село Петрівка та отримав смертельне поранення. Йому було 24 роки.

Руслан прожив коротке життя, був щирим українцем, патріотом своєї держави, вболівав за долю рідного краю та України, боровся за правду і мир, оберігав наше світле майбутнє. Він залишиться для нас доброю, чуйною, порядною людиною, тож нехай рідна земля буде йому пухом, а світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в серцях земляків, бо Герої не вмирають, якщо про них пам'ятають.