Народився Олександр  Віталійович Хайсудінов 24 грудня 2000 року в с. П’ятківці. Навчався у місцевій школі, був доброзичливим, ввічливим та вихованим учнем. Його поважали однокласники. Згодом вступив до Заболотненського вищого професійного училища №31 ім. Д. К. Заболотного.

 З 2019-го захисник України Олександр Хайсудінов  брав участь операції об’єднаних сил АТО/ООС.

    Коли в лютому  2022 року російські загарбники повномасштабно напали на нашу неньку - Україну, не зміг залишитися осторонь і пішов захищав свою Батьківщину. Вірний військові присязі, у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність, загинув 21 грудня під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута Донецької області, віддавши своє молоде життя за нашу рідну Україну і за нас із вами. На жаль, війна забирає найкращих синів своєї Батьківщини…

    Олександру був лише 21 рік. До свого 22-го дня народження Олександр не дожив три дні. Хайсудінов Олександр Віталійович залишиться в нашій пам’яті як взірець мужності, героїзму, невичерпного патріотизму. Сповнений мрій та планів на майбутнє, він поповнив небесне військо! Дорога й висока ціна нашої свободи. Жорстока та безжальна війна продовжує забирати найкращих молодих хлопців, які стали на захист рідної землі, незалежності України, її волі. 29 грудня 2022 року Бершадська громада попрощалась із 21-річним Героєм – ХАЙСУДІНОВИМ Олександром Віталійовичем.

     Вічна пам’ять і Слава Герою! Герої не вмирають! Вони завжди житимуть у наших серцях. Вклоняємося Герою доземно! Дякуємо батькам за відважного сина. Бершадська міська територіальна громада висловлює щирі співчуття рідним загиблого.