Менюк Ярослав Олександрович народився 10 вересня 1994 року у м. Бершадь.

     Навчався у Бершадській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3. Учителі згадують Ярослава,  як вихованого,  доброзичливого учня, який гарно навчався та мав багато друзів. Він завжди з повагою ставився до старших, любив життя та мріяв літати на гелікоптері, займався сортом, особливо любив баскетбол.

      Після повномасштабного вторгнення росії на територію України Ярослав Менюк став на захист рідної Української держави. Ярослав добровільно пішов на війну зі словами: "А хто, як не я?"
Він був порядною, доброю, відважною, чесною, справедливою, світлою людиною...  Відчайдушно протистояв ворогові, чітко виконував поставлені бойові завдання, сміливо рвався у бій, був вірний військовій присязі та щиро вірив у перемогу України.

 
    Менюк Ярослав Олександрович загинув 22 червня 2022 року в боях з агресором в ході відбиття російського вторгнення в Україну, на Донеччині, у місті  Авдіївка. Йому завжди буде 27...

     Ярослав поклав своє життя за нашу незалежність і мир в Україні. Перестало битися серце того, хто жив заради України.

   У вічній скорботі залишились батько Менюк Олександр Іванович, мати  Менюк Людмила Борисівна, родина, друзі, побратими.

26 червня 2022  року Бершадська громада попрощалася зі своїм земляком, вірним сином України Ярославом Менюком. Похований у м. Бершадь.

  Указом Президента України №861/2022, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата Менюка Ярослава Олександровича (посмертно) нагороджено  орденом “За мужність” ІІІ ступеня

     У скорботі за молодим воїном та щирим патріотом бершадська  земля.  Вічна пам'ять Герою! Вічна пам’ять нашому захиснику! Герої не вмирають!