Макаров Сергій Михайлович народився 21 січня 1974 року у  Молдові,  але сім’я переїхала на проживання у село Велика Киріївка.

 Після віроломного вторгнення в Україну рашистів Сергій мобілізований до лав Збройних Сил України.

    Макаров Сергій Михайлович після важкого поранення протягом кількох місяців, боровся за життя, він хотів жити, але 21 березня 2023  року  серце його зупинилось.

Сергій був вірний військовій присязі й героїчно загинув у бою, захищаючи Батьківщину, її свободу і незалежність.

    Жодними словами неможливо виміряти біль втрати. Наслідки клятої війни забирають найкращих, справжніх, мужніх та хоробрих, які до останнього подиху відстоюють незалежність та цілісність нашої України.  Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини…

    22 березня 2023 року,  нашого Героя - Макарова Сергія Михайловича привезли  до рідного дому в с. В. Киріївка

     23 березня 2023 року, Бершадська громада попрощалась із Героєм - Макаровим Сергієм Михайловичем, який загинув захищаючи нашу країну. У Бершадській територіальній громаді  у зв'язку з похованням нашого захисника, оголошено День жалоби.  

   Сергій Михайлович поповнив ряди небесного війська й назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. У глибокій скорботі залишиись дружина та донька загиблого захисника України.

    Бершадська територіальна громада висловлює щирі співчуття родині і близьким загиблого.

Царство небесне нашому воїну…

Вічна слава Герою України!