Народився Осадчук Андрій Миколайович 18 жовтня 2000 року  у с. Маньківка. Навчався у Маньківській школі, а далі у Державному навчальному закладі «Центр професійної освіти №1» м. Вінниця, де опанував професію: штукатур-лицювальник-плиточник. Його запам’ятали, як старанного, доброзичливого учня. Він був допитливим хлопцем, захоплювався різьбленням по дереву. Мав «золоті» руки та талант від Бога:дерево у його руках оживало та грало візерунками. Його роботи  здобули чимало перемог на районних та обласних конкурсах. Змалку мріяв стати зварювальником, як дідусь Микола, який був для нього головним прикладом у житті.

Коли в Україну прийшла  війна Андрій поспішав копати окопи за селом і відправляти посилки військовим, стояв на посту територіальної оборони. Був мобілізований до лав Збройних Сил України. Щирий патріот, справжній українець. Сміливий та відважний воїн, захисник своєї землі Андрій мріяв  жити і творити… Андрій з початку повномасштабного  вторгнення  повернувся з Польщі , щоб стати на захист Батьківщини, але підступна війна забрала таке молоде життя в розквіті сил. Нестерпно боляче це усвідомлювати. Клята війна вирвала молоду людину, юнака, який так мало прожив.

    10 лютого 2023 року,  під час виконання бойового завдання загинув звитяжний воїн, молодий юнак , великий  патріот, Герой, син, брат, онук із села Маньківки – Андрій Миколайович Осадчук.

Йому було всього лиш 22 роки! Як це можна прийняти, пробачити, усвідомити?.. Він до останнього подиху наближав Перемогу, та  поліг смертю хоробрих на полі бою біля населеного пункту Водяне Донецької області.

Війна відгукується трагедіями і людським болем! Допоки люди пам’ятатимуть про своїх захисників, шануватимуть та берегтимуть спогади про них, доти Україна буде сильною! Низько схиляємо голови перед сміливістю та мужністю 22-річного захисника,  висловлюють свої щирі співчуття рідним, близьким, друзям, товаришам, землякам і побратимам полеглого воїна.

Вічна пам’ять незламному Герою Андрію Осадчуку!

Прощання з солдатом Андрієм Осадчуком відбулося 16 лютого 2023 року у рідному селі Маньківка..